به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان قرچک از پتانسیل و ظرفیت بالایی در زمینه های کشاورزی برخوردار است به طوری که این شهرستان در تولید محصولات مختلف کشاورزی نظیر غلات جایگاه ویژه ای در سطح استان تهران دارد اما در این میان کمبود آب سبب شده تا این شهرستان از تمام ظرفیت و پتانسیل خود استفاده نکند.
از طرف دیگر شهرستان قرچک به دلیل همجواری با پایتخت با افزایش روز افزون جمعیت روبرو بوده و هر روز شاهد حضور خانواده های جدید به این شهرستان هستیم اما امکانات موجود نمی تواند جوابگوی نیاز همه ساکنان این شهرستان باشد.
کشاورزی شهرستان قرچک تشنه منابع آبی
یکی از مشکلات مهم شهرستان قرچک تأمین آب شرب مورد نیاز این شهرستان بود که همواره به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم و مسئولان از دولت مطرح می شد به همین خاطر مدیران و شهروندان این شهرستان بارها خواستار تخصیص سهم آب از سد ماملو به قرچک شدند.
بالاخره پیگیری ها نتیجه داد و پروژه آب شیرین کن قرچک و اختصاص حق آبه از سد ماملو در دستور کار قرار گرفت تا نیاز عمده مردم شهرستان قرچک حل و فصل شود اما تا چندی پیش تخصیص سهم از آب سد ماملو به مردم قرچک جنبه عملیاتی پیدا نمی کرد و بسیاری از مشکلات باقی مانده بود.
تأکید امام جمعه قرچک به حل مشکل آب این شهرستان
چندی پیش خبرگزاری مهر در گزارشی با عنوان بلااستفاده ماندن۴۰درصداراضی کشاورزی قرچک به تفصیل به این موضوع پرداخت که شهرستان قرچک از جمله شهرستان هایی است که طی سال های گذشته با مشکل کمبود منابع آبی برای استفاده در بخش کشاورزی روبرو بوده است و اگرچه اقداماتی برای حل این مشکل انجام گرفته اما هنوز بخش مهمی از کشاورزان از کمبود آب گلایه دارند.
مشکلات آب شرب قرچک به حدی بود که امام جمعه این شهرستان در دو هفته متوالی در خطبه های نماز جمعه با انتقاد به بی توجهی های صورت گرفته به شهرستان قرچک اظهار داشت: در مقابل عظمت دینی و انقلابی مردم منطقه دولت چه کرده به طوری که راه اندازی مترو سال های سال فقط سوژه تبلیغاتی مسئولان بوده اما ساخت بیمارستان و آب آشامیدنی دغدغه نبوده است.
راندمان ۷۵ درصدی سامانه آب شیرین کن قرچک
علی صادقی فرماندار قرچک در هشتم اردیبهشت ماه سال گذشته در جریان بازدید پروژه خط انتقال آب شرب از سد ماملو و سامانه آب شیرین کن قرچک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشبختانه طی سالهای گذشته، دولت تمهیداتی برای تأمین آب شرب شهرستان قرچک اندیشیده و شرکت آب و فاضلاب نیز قول داده که تا چهار ماه آینده آب تخصیص یافته به این شهرستان از محل سد ماملو وارد مدار و به این منطقه منتقل شود که اگر این مهم اتفاق بیفتد مشکل آب شرب قرچک به لحاظ کیفی و کمی رفع میشود.
فرماندار قرچک افزود: عملیات اجرایی خط انتقال آب شرب قرچک از سد ماملو دارای پیشرفت فیزیکی حدود ۶۰ درصد است که با پایان یافتن این عملیات، آب شرب مردم از لحاظ کیفی و کمی تأمین شده و به وضعیت مطلوب میرسد و از آب شربی که مردم تهران استفاده میکنند، مردم این شهرستان نیز بهرهمند میشوند.
این مسئول در ارتباط با مشخصات پروژه سامانه آب شیرین کن قرچک گفت: این پروژه در اردیبهشت ماه سال ۸۸ افتتاح شد و نحوه عملکرد آن به این شکل است که هفت حلقه چاه آب خام با تولید ۱۷ هزار مترمکعب در شبانه روز ورودی سامانه است که ۱۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آن وارد سامانه میشود و تا ۱۰ هزار مترمکعب آب با EC استاندارد و مطلوب را تصفیه کرده و بهطور کلی راندمان دستگاه ۷۵ درصد است.
عملیات اجرایی خط انتقال آب شرب قرچک از سد ماملو با استفاده از خط ۹۰۰ میلی متری
علی صادقی فرماندار قرچک همچنین در ۲۷ فروردین ماه امسال در جمع خبرنگاران از حل مشکل آب این شهرستان تا دو ماه آینده خبر داد و بیان داشت: شهرستان قرچک دارای هفت هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به دلیل محدودیت منابع آبی تنها سه هزار و ۹۰۰ هکتار از این اراضی زیر کشت انواع محصولات زراعی است.
نماینده عالی دولت در شهرستان قرچک افزود: از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعیین حقآبه شهرستان قرچک از خروجی پساب تصفیه شده جنوب تهران، افزایش حقآبه شهرستان از رودخانه جاجرود و سد ماملو برای جبران کمبودهای آبی منطقه قرچک در دستور کار دولت و فرمانداری قرچک قرار گرفت.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی خط انتقال آب شرب قرچک از سد ماملو با استفاده از خط ۹۰۰ میلی متری به طول ۱۶۰۰ متر لولهگذاری دارای پیشرفت فیزیکی مناسبی است که با پایان یافتن این عملیات، آب شرب مردم از لحاظ کیفی و کمی تأمین شده و به وضعیت مطلوب میرسد.
حل مشکل آب شهرستان قرچک در دستور کار قرار دارد
سید حسین نقوی حسینی نیز در ۳۱ اردیبهشت ماه امسال در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان های ورامین، قرچک و پیشوا از قابلیت و توانمندی بسیار بالایی در حوزه تولید محصولات مختلف کشاورزی برخوردار هستند.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز به همت کشاورزان این مناطق، شهرستان های ورامین و پیشوا و قرچک به عنوان قطب تولید محصولات مختلف کشاورزی در استان تهران محسوب می شوند.
وی ادامه داد: کمبود منابع آبی برای کشت محصولات کشاورزی از جمله موضوعاتی است که کشاورزان خواستار توجه هر چه بیشتر به آن شده اند و در همین راستا مکاتبات و جلساتی برای حل این معضل برگزار و این پیگیری ها ادامه خواهد داشت.
آب سد ماملو به صورت آزمایشی در شبکه توزیع این شهرستان قرار گرفت
تا اینکه انتظار چندساله مردم قرچک بالاخره پایان یافت و طی روزهای اخیر با اتمام مرحله لوله گذاری خط انتقال آب از سد ماملو به قرچک، آب این سد به صورت آزمایشی در شبکه توزیع این شهرستان قرار گرفت.
علی صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات شهرستان قرچک در حوزه آب اظهار داشت: شهرستان قرچک همواره در زمینه تأمین منابع آبی در بخش شرب و کشاورزی مشکل داشت.
فرماندار قرچک افزود: همواره مردم و مسئولان شهرستان قرچک یکی از مطالبات و دغدغه های خود از مدیران ارشد را حل مشکل آب این منطقه عنوان کردند و در این راستا انتقال قسمتی از آب سد ماملو به شهرستان قرچک یکی از خواسته های مردم این دیار بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه همکاری های خوبی از سوی دولت انجام و این موضوع در دستور کار گذاشته شد و با اتمام مرحله لوله گذاری خط انتقال آب از سد ماملو به قرچک، آب این سد به صورت آزمایشی در شبکه توزیع این شهرستان قرار گرفت.
حق آبه شهرستان قرچک از سد ماملو حدود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است
صادقی اضافه کرد: حق آبه شهرستان قرچک از سد ماملو در حدود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که این امر می تواند بسیاری از نیازهای شهرستان در بخش آب را تأمین کند.
این مسئول عنوان کرد: حق آبه شهرستان قرچک از سد ماملو ابتدا تصفیه می شود و سپس وارد شبکه توزیع در شهرستان قرچک خواهد شد و مردم این منطقه می توانند از آب باکیفیت و بهداشتی بهره مند شوند.
نظر شما